Linköpingsguiden

Marknadsföring för företag i Linköping

Marknadsföring är viktigt för alla företag som har som mål att få in pengar i verksamheten. Systembolaget är antagligen det enda företag i Sverige som inte marknadsför sig för att öka sin försäljning. Däremot marknadsför de sig för att motivera sin existens och för att påverka folkets syn på deras verksamhet.

Systembolaget undantaget ska marknadsföring alltid leda till ökad försäljning för det företag som satsar pengar på olika former av annonsering. Beroende på vilken marknadsföringsmix man använder är det olika lätt att mäta effekterna av det investerade kapitalet. Traditionell annonsering är betydligt sårare att mäta än digital annonsering. Detta gäller förutsatt att försäljning sker över nätet där allt kan mätas fram till att kunden anger sina kortuppgifter och pengar dras från kontot.

Just mätbarheten är vad som gör annonsering på webben så bra. Den data du får från annonsnätverk och statistikverktyg gör att du kan finslipa din marknadsföring till den grad att du inte lägger en enda hundring för mycket på annonsering som inte ger tillräckligt bra resultat.

Marknadsföring i Linköping

Reklamskylt vid Saab Arena

Reklambyråer i Linköping

I Linköping finns ett stort antal små som stora reklambyråer. Dessa har såklart olika bredd avseende de tjänster de erbjuder. Vissa kan enbart hjälpa ditt företag med traditionell reklam, medan andra reklambyråer har ett mer heltäckande tjänsteutbud där även onlinemarknadsföring ingår.

Förändringar i marknadsföringen

Linköpingsföretagens behov av marknadsföring skiljer sig inte märkbart från företag i andra delar av landet. Även bland traditionella företag som inte är verksamma på internet ökar dock behovet, eller rättare nyttan, av onlinemarknadsföring. De senaste åren har smartphones gjort att dina potentiella kunder när som helst kan googla efter produkter och företag i sin närhet. Detta gör att även lokala företag med fysiska butiker har mycket att vinna på att synas på nätet, framförallt i Googles sökresultat. Även att synas på Facebook kan ha sina fördelar för vissa företag, även om flera undersökningar visat att sociala medier inte levererar alls många kunder till de företag som annonserar eller engagerar sig där. Förutom de som använder smartphones har vi en stor grupp människor som gör sina efterforskningar framför datorn. Om bilen börjat krångla och måste till verkstad är ”bilverkstad linköping” en vanlig fras att knappa in på Google. Den som syns högst upp i sökresultatet har stora möjligheter att få ett telefonsamtal och tidsbokning av dessa personer.

Share Button