Linköpingsguiden

Afterwork i Linköping

Att gå ut med vänner och kollegor på afterwork är väldigt populärt. Ofta väljer man då att äta en lätt bit mat, vilket gör att såväl pubar som restauranger passar utmärkt för ändamålet. I Linköping utmärker sig särskilt tre pubar som är perfekta för en afterwork. Dessa är The Bishops Arms, De Klomp och The Horse & Hound, men det finns såklart fler ställen att välja på. Här kan du läsa om några av de pubar Linköping har att erbjuda.

För dem som är sugna på att fortsätta natten efter att pubarna stängt befinner sig nattklubbarna på en kort promenads avstånd. Av de nämnda pubarna ligger De Klomp längst ifrån Ågatan, dock bara fem-tio minuter till fots.

Backen Ölcafé

Adress: Storgatan 54

Backen är ett mysigt ölcafé i centrala Linköping, bara ett stenkast från Stora Torget. På Backen hittar du ett stort utbud av öl. De öl som finns på tapp byts ut med ungefär en veckas intervall så du hittar ofta någon ny öl att prova på. Det enda stående ölet på tapp är Gaffel Kölsch. Utöver tapp-sortimentet finns ett stort antal ölsorter på flaska att välja bland. Backen är perfekt för en trevlig after work i Linköping

Facebook: https://www.facebook.com/backenlinkoping/

The Bishops Arms

Bishops Arms

Adress: Ågatan 27

The Bishops Arms huvudsakliga koncept är att erbjuda ett brett sortiment av öl och single malt whisky. Dem tillhandahåller mellan 100-300 flasköl samt 22-35 olika fatöl, som till störst del kommer från svenska och utländska mikrobryggerier. Dem erbjuder även ett högkvalitativt vinutbud för den som hellre tar sig ett glas vin.

Personalen är välutbildad och kunnig för att kunna ge dig sm gäst vägledning och råd när du ska välja i det breda sortimenet.

Maten är av bra kvalitet. På menyn återfinns naturligtvis klassiskt pubmat som Högrevsburgare och Fish n’ Chips. Varje The Bishops Arms-pub lägger dessutom stor vikt vid lokala maträtter där lokala råvarot används i störta möjliga omfattning.

Atmosfären på The Bishops Arms är lugn och sofistikerad. Här slipper man hög musik, distraherande tv-apparater och blinkande spelmaskiner. På The Bishops Arms står samtalet mellan gästerna i centrum.

Inredningen består av klassisk brittisk pubmiljö. Paneler och rekvisita kommer från gamla byggnader, antikaffärer och loppmarknader i England. Varje pub har sin unika inredning vilket är en upplevelse i sig.

The Horse & Hound

Horse and Hound

Adress: Storgatan 39

The Horse & Hound har ett stort utbud av öl och whisky. Ölsortimentet består av 32 olika fatöl och cirka 150 olika flasköl. Sortimentet av whisky/whiskey omfattar 250 olika sorter. Då The Horse & Hound är en så kallad gastropub finns det även mat på menyn. På matfronten skiljer The Horse & Hound från exempelvis The Bishops Arms genom att erbjuda ett större utbud av varmrätter. Det handlar alldår inte enbart om den klassiska pubmaten.

Share Button