Linköpingsguiden

Sevärdheter

Linköping är ingen turiststad av stora mått, men det finns ändå en hel del att se för den som besöker staden. Här listar vi några av sevärdheterna du hittar i Linköping.

Gamla Linköping

Precis som i många andra Svenska städer revs det mycket i Linköping i mitten av 1900-talet. Gamla Linköping består av hus som flyttats från de kvarter som revs för att ge plats åt moderna bostäder och köpcentrum. Gamla Linköping är beläget några kilometer utanför innerstaden vid stadsdelen Valla. Här hittar man bland annat TV-personligheten Ragnar Dahlbergs café, Fenomenmagasinet och Cloettaboden. Utöver det finns det flera verksamheter inom kultur och hemslöjd i Gamla Linköping. Stadsdelen är i stort sett helt bilfri och ett populärt rekreationsområde för stadens invånare. Närheten till Valla friluftsområde gör Gamla Linköping till en del av en ännu större oas som ligger centralt beläget i Linköping.

Flygvapenmuseum

Sveriges i särklass största flygvapenmuseum är beläget i Malmslätt strax utanför Linköping. Här kan man beskåda flera av det Svenska försvarets flygplan, däribland den bärgade DC3:a som sköts ner av Soviet över Östersjön. Vid Flygvapenmuseum finns även en restaurang och en souvenirshop.

Öppettider på Flygvapenmuseum

Juni – augusti
Öppet alla dagar kl. 11-17
Onsdagar kvällsöppet till kl. 20

September – maj
Tisdagar-söndagar kl. 11-17
Onsdagar kvällsöppet till kl. 20
Måndagar stängt

Priser
Fri entré upp till 18 år
Vuxen: 80 kronor
Student och pensionär: 50 kronor

Share Button