Linköpingsguiden

Heminredning behöver inte vara dyrt

Om du läser heminredningstidningar slås du kanske av hur dyra vissa möbler och inredningsprodukter är. Det kostar ofta en del att inreda, särskilt om du kollar på riktigt exklusiva sängkläder till exempel. Men det behöver inte vara jättedyrt. Med några enkla knep kan du skapa ditt drömhem utan att lägga ut stora summor på det.

Det första tipset är att inredningsshoppa på loppisar eller i second hand-affärer. Där kan du hitta både nyare och äldre möbler och inredningsprodukter. Dessutom kan du ha turen att hitta unika saker som inte säljs idag. Det kan vara bra att ha klart för sig vad det är man behöver till hemmet. Är du till exempel ute efter möbler eller prydnader och dekoration? Det är också viktigt att undersöka skicket på produkten. Att handla på nätet kan också vara ekonomiskt fördelaktigt, men kanske framförallt bekvämt.

Gör om saker själv

De flesta second hand-butiker säljer enbart produkter i gott skick, men på mindre loppisar kan skicket variera. Om det är mindre ”fel”, som flagnad färg eller repor kan du försöka pruta ned priset, alternativ fixa till det med ny färg hemma. Ett annat tips för billig inredning är att göra saker själv. Måla om och dekorera krukor och mindre möbler piffar snabbt upp. Är du kreativ och händig kan du dessutom snickra ihop egna hyllor, väva egna mattor eller varför inte sy gardiner.

Share Button