Linköpingsguiden

Dags att byta till vinterdäck i Linköping

VinterdäckSommaren är sedan länge förbi även om några av oss in i det sista vägrat ge upp hoppet. Nu har vi kommit till den tid på året då det är dags att byta till vinterdäck i Linköping. Det har redan varit flera nätter med minusgrader och de senaste kvällarna har det bara varit några enstaka plusgrader. Denna tid är den mest förrädiska när det kommer till halka. Förare som är ovana vid plötslig halka efter en vår/sommar/höst med bra väggrepp blir lätt överraskade när det fryser på.

När det är dags att byta till vinterdäck vill man gärna köra på sina sommardäck så länge som möjligt. Dels för att det drat mindre bensin, samt att man inte sliter onödigt mycket på dubbdäcken genom att köra på barmark i början av vintersäsongen.

I Linköping finns det många däckverkstäder att välja bland för den som inte vill byta själv. I Tornby hittar man bl.a. Pelles Däck som förutom att erbjuda hjulskifte även säljer däck och fälgar. Däckhuset i Linköping hittar man både i Jägarvallen och i Torvinge. Utöver dessa två finns det som sagt en uppsjö av andra däckverkstäder där man kan få hjälp ned såväl nya vinterdäck som hjulskifte av redan befintliga vinterdäck som klarar ytterligare en säsong.

Share Button