Linköpingsguiden

Boosta bilen med bilservice

När du gör en bilservice på bilverkstad får du en bilservice utförd enligt biltillverkarens serviceschema. Under en bilservice ska de reparera och serva din bil enligt tillverkarens instruktioner.

Det är väldigt många som tycker att priset på en bilservice är hyfsad dyrt nu för tiden men det är oerhört viktigt att göra en bilservice. En bra anledning till det är att man får veta om man har något fel på bilen så att man inte sätter sig själv eller andra människor i fara.

Under en bilservice så kan även mekanikerna göra några saker såsom byte av oljefilter och motorolja. Det är viktigt att byta dessa grejer för att avleda värma och transportera bort avlagringar som uppstår vid slitage

Byta luftfilter

Mekanikerna kan också byta luftfiltret, kupéfiler, tändstift, kamrem och mycket mer. Eftersom priset på en bilservice är ganska hög beroende på vilken verkstad du gör en bilservice så har du även möjlighet att delbetala hela priset. En del verkstäder ger dig möjlighet att delbetala din bilservice i 24 månaders och delbetalningen är givetvis räntefri. Man ska alltid få kostnaden innan bilservicen, så att man vet hur mycket man ska betala. Det är du som får godkänna en arbetsorder där det står klart och tydligt vad de ska göra på din bil eller vad som ska bytas.

Share Button