Linköpingsguiden

Hur man arrangerar en begravning för en nära släkting

Om du arrangerar en begravning för en nära familjemedlem eller en vän, finns det några saker som du behöver veta innan du börjar. Begravningsplanering bör vara lika mycket om kärlek och respekt som det handlar om den avlidne personen som du hedrar. I själva verket kan detta faktiskt visa sig vara mer arbete än vad du hade förväntat mig. Detta beror på att du måste planera begravningen så att den kan delta av alla som vill komma och betala sina sista avseenden till den person som var så speciell för så många. Att planera en begravning tar tid och energi, även om då går via en begravningsbyrå.

Det är också viktigt att förstå att begravningsarrangemang bör ta hänsyn till andra skulder som personen hade uppkommit under hans eller hennes livstid. Till exempel, om personen inte hade försäkring, måste din familj täcka begravningskostnaderna ur fickan. Ibland är det sätt som begravningen att ordnas också beror på hur mycket pengar du har lämnat för att betala för begravningskostnaderna. Om den nära familjemedlemmaren var en säsongsarbetare och hade fått några fördelar från en arbetsgivare, måste den förmånen betalas av familjen eller du kan lämna in en fordran med socialförsäkringsverket. Detsamma gäller skilsmässa bosättningar och andra skulder som upplupna under personens livstid.

Det är också mycket viktigt att du har alla detaljer i ordning när du börjar planera begravningsarrangemangen. Du kanske inte vet vilken typ av ceremoni du vill ha eller vilken typ av begravningsplats du vill ha. Du kanske inte vet om du vill ha en religiös tjänst eller en civil service. Dessa beslut bör göras av familjen och bör överensstämma med vad du vill. Kom bara ihåg att det du bestämmer kommer att vara vad de överlevande familjemedlemmarna kommer att titta på när de planerar begravningen.

När begravningsarrangemanget har gjorts, vill du meddela alla de personer vars liv du kommer att påverka att du har en begravning. Detta kommer att vara särskilt viktigt om det är den avlidne barnen. De kan ha vuxit upp med personen och du kommer att vilja låta dem veta att detta äger rum. Det kan innebära skillnaden mellan dem att se deras avgått älskade i ett lika bra ljus eller se dem i ett hemskt ljus.

Om den nära familjemedlemmen redan har kremerats, kan du fortfarande ordna begravningen. Många kyrkogårdar har ceremonier som är inrättade för mänsklighetens kremering. Det är en relativt lätt process och du kan ha askan placeras i en urna ganska lätt. Om du har de kremerade kvarlevorna är det klokt att göra ett slutligt minnesmärke till personen innan urnan är placerad i kistan. Detta kan vara ett ögonblick när du kan säga några ord och dela dina känslor om personen.

Oavsett vilken typ av arrangemang du väljer att göra, var noga med att kommunicera det klart med den person du har tjänsten för. Lämna inte något till chans. Du kan antingen göra arrangemangen själv eller få hjälp från någon nära den avlidne. Du kan också söka online för andra alternativ. En lokal begravningsdirektör ska också hjälpa dig. Kom ihåg att ha kul att planera en begravning, men kom ihåg att hålla stressnivån i kontroll!

Share Button