Linköpingsguiden

Förädla betonggolv med HTC Superfloor

Pelles Däck

Bilverstäder som Pelles Däck har vanligtvis stora golvytor av betong.

HTC Superfloor TM är ett internationellt varumärke som står för en världspatenterad metod att förädla betonggolv. Syftet med metoden är att på ett enkelt sätt återvinna ett nedslitet betonggolvs alla goda egenskaper efter ett antal års intensiv användning. Stadax i Varberg använder HTC Superfloor.

Metoden går ut på att med en slipmaskin använda olika skivor med ett slipämne av diamant i olika hårdhetsgrader för bearbetning av golvet. I början av processen använder man grövre ämne för att avlägsna smuts och annat som under tidens gång har fastnat i golvet.

Under slipningens gång byter man skiva flera gånger till dess att man nått det stadium av arbetet att den slutliga glansiga ytan ska poleras. Metoden har blivit mycket efterfrågad dels för att den är tämligen enkel att utföra men givetvis också för att den ger ett optimalt resultat.

Fördelarna med att få ett blankpolerat betonggolv är många. En sådan är den rent estetiska. Det gäller givetvis kanske främst i en offentlig miljö men det kan också vara ett lyft i hemmamiljön.
Ett nyslipat och blankpolerat betonggolv är också betydligt mer lättstädat och miljövänligt än det gamla, repiga och gråaktiga.

HTC Superfloor TM gör också att golvet ger ett helt modernt intryck och på det sättet ökar också värdet på lokalen eller hemmet.

Share Button