Linköpingsguiden

Restauranger och uteliv

Ågatan i Linköping

Ågatan i Linköping

Linköpings restauranger och uteställen är i huvudsak koncentrerade till Ågatan och Stora Torget. Ungefär 80% av alla krogar, restauranger och nattklubbar i Linköping ligger inom en radie av 500 meter vilket gör det enkelt att ta en så kallad krogrunda. Är man missnöjd med det ställe man valt kan man väldigt enkelt byta till ett nytt ställe som förhoppningsvis faller sällskapet mer i smaken. För att få tips på restauranger i Linköping rekommenderar vi vår avdelning som du hittar här.

Studentställen i Linköping

Herrgårn

Herrgårn i Ryd

Studenterna vid Linköpings Universitet är många och sätter därför en viss prägel på stadens uteliv. Eftersom universitetet ligger en bra bit från Linköpings centrala delar är studentställena ganska utspridda från centrum i riktning mot universitetet. Ryds Herrgård är en restaurang, festvåning och nattklubb belägen i stadsdelen Ryd som ligger granne med Universitetsområdet. I stadsdelen bor många studenter vilket gör det till en naturlig hemvist för en studentkrog. I stadsdelen T1 som även den befolkas av många studenter ligger Villevalla Pub. Det sista studentstället som är beläget utanför Linköpings innerstad är Flamman. Denna pub, restaurang och festvåning hittar du i stadsdelen Gottfridsberg.

I Linköpings innerstad är det Nationernas Hus som gäller för Linköpings studenter. Här arrangeras sittningar och särskilda studentkvällar. Under terminerna är det vanligtvis enbart studenter som släpps in under kvällstid. Dagtid serveras lunch som även icke-studenter får ta del av. De har även caféverksamhet under för- och eftermiddagar.

Vid Linköpings universitetssjukhus och Campus US ligger Pub Örat utmed Lasarettsgatan. Här kan Linköpings studenter njuta av en kall öl, god mat, samt en trevlig pubstämning. På onsdagar mellan 18 och 23 anordnas temakvällar.

VilleValla Pub i Valla

VilleValla Pub i Valla

Share Button