Linköpingsguiden

Hotell i Linköping

De flesta hotell i Linköping är belägna i innerstaden med närhet till shopping, restauranger och uteliv. Även många företag har centralt belägna kontor vilket gör att dessa hotell lämpar sig bra för affärsresenärer. Omkring 80 % av alla hotell Linköping har att erbjuda är belägna i stadskärnan. Ska man vistas mycket i det företagstäta Mjärdevi i utkanten av staden måste man ta en taxi, åka bil eller transportera sig med kollektivtrafiken om man bor på något av de centralt belägna hotellen.

Hotell Linköping

Till höger hittar du en lista över hotell i Linköping →

Surfar du via mobil hittar du listan längre ner på sidan ↓

Det finns ungefär 10 hotell inom Linköpings tätort, och av dessa är som sagt de flesta belägna i innerstaden. Det förhållandevis blygsamma antalet hotell beror på att Linköping inte är ett så populärt turistmål, utan främst besöks av affärsresenärer. För dessa besökare räcker dessa tio hotell ofta gott och väl. Vid större evenemang i staden kan det dock bli brist på hotellrum då privat- och affärsresenärer konkurrerar om det begränsade utbudet av hotell i Linköping.

Ett första steg för att få reda på om det kan uppstå brist på hotellrum är att kontrollera om det är något större evenemang i Linköping under de datum du planerar att komma hit. Det är också bra att vara ute i god tid och boka ett hotellrum för att inte på plats upptäcka att det mesta är fullbokat. Det kan i värsta falla innebära att du får välja ett hotell som ligger långt ifrån det företag du ska besöka.

Share Button