Linköpingsguiden

Goda skäl till att förlägga konferensen utanför Stockholm

Vår omgivning påverkar oss mer än vi tror och att tillbringa tid på en ny plats kan vara ett verktyg för nytänkande och kreativitet. Konferenser är ett unikt tillfälle för företag och grupper att samlas för att bygga upp en stark, gemensam vision och sammanhållning. Man har tid att dela måltider ihop, ha möten, aktiviteter, informella samtal och lära känna varandra privat. Det finns en uppsjö av vackra platser runt Stockholm i naturnära miljö som är lätta att ta sig till, bortom stadens distraktioner. De är ofta belägna nära vatten och skog men med alla tillhörande finesser och bekvämligheter. Detta är en investering både i företaget och de anställda.

Boka konferenshotell med aktiviteter i naturskön miljö

Ett ställe med historia är Såstaholm hotell och konferens, hit brukade teaterförbundets skådespelare komma för att få respit och ladda batterierna i naturskön miljö. Idag är det ett möteshotell med vinkällare och en restaurang som använder lokala råvaror efter säsong. Såstaholm ligger nära både Stockholm och Arlanda och de erbjuder en uppsjö av aktiviteter som femkamp, yoga och jeepkörning. Detta är en utmärkt plats för företagare att ha sina planerade aktiviteter och möten på. Den avslappnade och trevliga miljön gynnar deltagarna och gör även de mindre roliga delarna av vistelsen lite roligare. Här är det lätt att kombinera nytta med nöje.

Så skapar du den bästa konferensupplevelsen

Hur gör man då för att maximera tiden man har på konferens? En bra idé är att varva roliga aktiviteter med möten för att få hjärnan att orka med och ta in information på bästa sätt. Att ha informella frukostmöten kan vara ett effektivt sätt att fatta beslut. För att svetsa samman en grupp är det konstruktivt att skapa utmaningar, då man gör saker som ligger helt utanför de vanliga bekvämlighetszonerna, till exempel att måla, skapa en film eller utföra rollspel. Framförallt är det viktigt att känna sig närvarande. Mindfulness, skogspromenader, kajakpaddling och yoga är bra sätt att både varva ner och hämta ny energi.

Share Button