Linköpingsguiden

Evenemang

Här presenterar vi övergripande information på olika evenmangsanläggningar i Linköping.

Saab Arena

Saab Arena (f.d. Cloetta Center) är Linköpings Hockey Clubs hemmaarena. Här kan man både titta på idrottsutövare och besöka mässor. Arenan invigdes 2-5 september 2004 och det första evenemanget var en konsert med Lars Winnerbäck. Den totala kostnaden för arenabygget landade på 249 miljoner kronor. En av huvudanledningarna till att arenan byggdes var att den skulle ersätta Stångebrohallen som hemmaarena för Linköpings Hockey Club (LHC).

Konsert & Kongress

Konsert & Konress är Linköpings konserthus som ligger centralt i staden inte långt ifrån Östgötateatern. Här arrangeras också större konferenser. Kongressbyggnaden byggdes uner 80-talet och stod färdig 1987. Från början byggdes det som ett Folkets Hus och fick därigenom del av statliga byggnadsbidrag för offentliga samlingslokaler. Efter några år övergick lokalerna i kommunal ägo. Huset uppfördes av byggfirman Anders Diös.

Konsert & Kongress

Konsert & Kongress i Linköping

Cupolen och Folkets Park

Cupolen och Folkets Park är belägna i stadens västra delar, inte långt ifrån Universitetet. I Cupolen anordnas många typer av arrangemang,. Ett av de återkommade är Linköpings WhiskyExpo.

Share Button